Физиотерапия и Рехабилитация
Масажни процедуриhttp://mcmed1.com/img/logo.jpg

МАНУАЛЕН МАСАЖ ПРИ ГЛАВОБОЛИЕ И БЕЗСЪНИЕ, ПРЕДИЗВИКАНИ ОТ СТРЕС , ПРЕУМОРА, НАПРЕЖЕНИЕ
Извършва се масажна яка, при което се подобрява кръвооросяването на мозъка, отпуска се напрегнатата шийна и раменна мускулатура, облекчава се болката. Използват се похвати от класическия, сегментарно-рефлекторния масаж и акупресурата.

МАНУАЛЕН МАСАЖ ПРИ БОЛКИ В ГЪРБА И ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ
Масажът намалява напрежението, обезболява, регулира мускулния дисбаланс, подобрява стойката. Използват се специализирани похвати, въздействащи на подкожната съединителна тъкан, тръбната мускулатура, костната тъкан, акупресурата.

МАНУАЛЕН МАСАЖ НА ГЪРБА ПРИ РАЗЛИЧНИ ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ И СИСТЕМИ - ЗАБОЛЯВАНИЯ НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ, СТОМАШНО-ЧРЕВНИ ПРОБЛЕМИ, ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ И ЖЛЪЧНИЯ МЕХУР, ПРОБЛЕМИ НА ПИКОЧО-ПОЛОВАТА СИСТЕМА, СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА КРАЙНИЦИТЕ
В подкожната съединителна тъкан на гърба се намират проекциите на вътрешните органи и крайниците. При заболявания и дисфункции се получават различни рефлекторни находки, като подувания, придърпвания, съединително-тъканно напрежение. Специализирания масаж върху съответните зони въздейства облекчаващо на локалните находки върху гърба и рефлекторно/индиректно/ повлиява заболелия орган.

СПЕЦИАЛЕН МАНУАЛЕН МАСАЖ ПРИ ПРЕДМЕНСТРУАЛЕН СИНДРОМ
Масажът се извършва в областта на кръстта и седалището. Чрез него се намаляват болките, облекчава се усещането за „дърпане" в кръстта, премахва се главоболието.

МАНУАЛЕН МАСАЖ НА СТЪПАЛАТА
Подходящ при обща умора, отпадналост, тежест в долните крайници. Подпомага облекчаването на различни дисфункции на всички органи и системи в тялото. Изключително ефикасен като антистресова терапия. Релаксира, успокоява, премахва умората и стреса.

МАНУАЛЕН МАСАЖ ПРИ ПРОБЛЕМИ НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО
При атоничен запек се прави масаж върху коремната стена, целящ да стимулира перисталтиката на дебелото черво и да подпомогне евакуирането на отпадните продукти. Подходящ за хора с ниска двигателна активност.
При спастичен запек се прави успокояващ масаж с похватите на класическия масаж и акупресурата, с цел релаксация на дебелото черво, отпускане спасъма в коремната област и подпомагане на дефекацията. Подходящ за хора, подложени на стрес.

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ
Мануалният масаж се прилага в областта на кръста и бедрата, като най-засегнати, както и на други проблемни области. Основава се на принципите на мануалния лимфен дренаж и акцентира на засегнатата от целулита подкожна тъкан. Подпомага се елиминирането на натрупаните целултни плаки, подобрява състоянието на кожата, заглажда подкожните грапавини. Съчетава се с апаратни физио-процедури.

 
Масажи с мед - извършват се само с чист мед

МЕДОМАСАЖ НА ГЪРБА

Съчетава благотворното влияние на масажа, допълнен с ефекта на естествения природен продукт. Извлича отровите от организма, релаксира напрегнатата мускулатура, добавя енергия.

МЕДОМАСАЖ НА СТАВИ
Особено ефикасен при артрозни изменения, болки в ставите, блокажи, травми. Извършва се локално върху засегнатата става. Постига се обезболявавне, облекчение, подобряване храненето на ставата, регулира се мускулния дисбаланс.

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ С МЕД
Медът има силен пилингов ефект върху кожата, подпомага елиминирането на натрупаните отрови и целулитни плаки, изглажда и тонизира кожата. Извършва се локално върху засегнатите места. Има бърз ефект.

МАСАЖ С МЕД НА КОРЕМА
Подпомага изхвърлянето на натрупаните отрови, въздейства на подкожната мастна тъкан, стимулира перисталтиката на червата.

МАСАЖ С МЕД НА СТЪПАЛАТА
Облекчава усещането за тежест, придава лекота, подобрява състоянието на кожата на стъпалата, отпуска и едновременно енергизира организма. Премахва напрежението и умората от цялото тяло.
 

Физиотерапия и Рехабилитацияhttp://mcmed1.com/img/logo.jpg
Физиотерапия и Рехабилитацияhttp://mcmed1.com/img/logo.jpg
Физиотерапия и Рехабилитацияhttp://mcmed1.com/img/logo.jpg
Физиотерапия и Рехабилитацияhttp://mcmed1.com/img/logo.jpg
Физиотерапия и Рехабилитацияhttp://mcmed1.com/img/logo.jpg
Физиотерапия и Рехабилитацияhttp://mcmed1.com/img/logo.jpg

Медицински център "МЛАДОСТ МЕД-1" © Всички права запазени